Hvem er jeg…egentlig

Har du noen gang undret på akkurat dette…Hvem er jeg…egentlig?

Jeg har hele livet, i alle fall så langt tilbake jeg kan huske, fått høre at jeg er beskjeden, sjenert, stille… Og jeg har virkelig levd opp til den rollen i mange år.

På barneskolen holdt jeg meg for meg selv, i timene ønsket jeg å være «usynlig» Hvis lærerne satte fokus på meg ved å be meg svare på et spørsmål, eller lese høyt, ble jeg veldig utilpass. Jeg følte at alle de andre så på meg og gjorde narr… Men tror nok det bare skjedde i hode mitt… Tilbakemeldinger foreldrene fikk fra skolen var alltid de samme «Gunn Toril er stille… Gunn Toril holder seg for seg selv…Gunn Toril må bli mer aktiv i timen…»

På mellomtrinnet endret ting seg litt, jeg fikk noen få gode venner, som jeg åpnet meg for. Men for de fleste var jeg fortsatt «den stille jenta – den sjenerte jenta – hun som ikke sa noe..» Å på skolen fikk jeg fortsatt de samme tilbakemeldingene som tidligere.

På ungdomsskolen og videregående var jeg mer sosial, var med på fester, hadde gode venner og til og med kjærester (hehehe) Men jeg ble fortsatt sett på som stille og sjenert. Når jeg var på fest fikk jeg ofte kommentarer som «Gunn Toril du er så stille…» eller «Nå må alle være stille for nå skal Gunn Toril snakke…» Jeg smilte og lo med de andre, men følte meg utilpass, for jeg likte absolutt ikke å få fokuset på meg. Men samtidig begynte jeg nå å undre… er jeg virkelig så stille og sjenert? Jeg følte at jeg deltok på festene, at jeg pratet og jeg hadde det moro, så når jeg fikk tilbakemelding om at jeg var stille og sjenert, følte jeg at det ikke stemte med den jeg følte jeg var på innsiden.

Men det var ikke før nå, som voksen, jeg bestemte meg for å finne mitt sanne jeg, og innta min virkelige rolle i livet.

Jeg må legge til at jeg ikke har husket noe fra barndommen min, ingen ting som skjedde før jeg var i 12 års alderen… Ikke før nå, når jeg har gått gjennom de behandlingsmetodene jeg har vært igjennom på denne reisen for å finne meg selv.

Neste gang vil jeg fortelle litt om det jeg oppdaget når jeg var under behandling, hvilke situasjoner i min barndom som har hatt innvirkning på mitt liv frem til nå… Så følg med!

Facebook Comments
Hvem er jeg…egentlig
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Tagged on:                             

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *